Walnotenbomen rooien

Bij walnotenbomen rooien wordt rekening gehouden met verschillende dingen. Een walnotenboom heeft zijn charme. De bladverliezende boom kan een hoogte van 30 meter bereiken en kan een meer dan 10 meter brede kroon ontwikkelen. Het beste tijdstip om walnotenbomen te snoeien is in de maanden juli, augustus en september als de bladeren nog aan de boom hangen.

 

Met behulp van onze Holmac en Pazzaglia rooimachines kan Loonbedrijf van Kleef daarnaast gemakkelijk bomen rooien. Rooien, ook wel uitsteken genoemd, betekent het compleet uit de grond halen van een notenboom met wortels en al. Naast walnotenbomen kunnen wij ook veel verschillende bomen, of struiken zoals Taxus of  Coniferen rooien met onze machines. Doordat onze machines op rupsen staan wordt beschadiging van de bodem voorkomen tijdens het rooien.

 

Een extra service is plaatsen van de notenbomen in een pot. Dit gebeurt direct na het rooien. Dit is vooral handig als de gerooide walnotenboom na het kluiten moeten worden getransporteerd of langere tijd moeten worden opgeslagen. Onze machines zijn erg geschikt voor het rooien van walnotenbomen in een kwekerij.

 

Heb jij een kwekerij en wil je bomen laten rooien? Of wellicht coniferen, taxus, rietplanten of andere planten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk hier onze projecten.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van walnotenbomen rooien.

VIDEO BUXUS ROOIEN MET KLUIT

-

Loonbedrijf van kleef - bomen rooien uitsteken verplanten

Walnotenbomen rooien

Loonbedrijf van kleef - fruitbomen rooien uitsteken verplanten

-

Loonbedrijf van kleef - fruitbomen rooien uitsteken verplanten

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.