Een strak gazon? Laat je gazon maaien en egaliseren

Waarom is het belangrijk om het gazon te maaien?

Vanaf maart gaat de temperatuur weer omhoog en begint het gras te groeien. Om het gras gezond en mooi te houden, is het belangrijk om het regelmatig te maaien. Door het maaien wordt de grasmat sterk en dikker. Ook heb je, als het gazon regelmatig gemaaid wordt minder last van onkruid en mos.

Loonbedrijf van Kleef beschikt over verschillende machines, waarmee je een strak gazon krijgt en behoudt.

Manieren om uw gazon te maaien

Er zijn veel verschillende manieren om gras te maaien

  • Maaien met opvangbak
  • Mulchmaaien
  • Zitmaaier
  • Klepel opvang
  • Klepelen
  • Bosmaaier

In kleine en grote tuinen word het gras vaak gemaaid met of zonder opvangbak. Bij mulchmaaien word het gras niet opgevangen, maar extra fijn versnipperd.

Doordat het tussen het gras terecht komt, dient het als meststof voor uw grasmat. Tevens is het goed voor het organisch stofgehalte van de bodem.

Uw gazon egaliseren

Om uw gazon er mooi en netjes uit te laten zien is het belangrijk om het gazon te maaien en egaliseren. Tijdens het egaliseren maken wij de grasmat weer helemaal egaal door middel van een weidesleep. Eventueel gebruiken we dressgrond om de gaten op te vullen. Deze grond is stabiel en vrij van grove delen. Vervolgens wordt het gazon opnieuw gezaaid. Binnen enkele weken kun je weer genieten van een prachtig, egaal gazon. Profileren is vrijwel hetzelfde als egaliseren. Bij profileren wordt er alleen met grotere machines gewerkt en worden er vaak puin- of zandbanen geëgaliseerd.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je de werkwijze van Loonbedrijf van Kleef.

-

Loonbedrijf van Kleef - egaliseren

Gazon egaliseren

Loonbedrijf van Kleef - egaliseren

-

Loonbedrijf van Kleef gras zaaien egaliseren

Gazon maaien en egaliseren

In het kort; voor het maaien en egaliseren van uw gras of voor gazononderhoud ben je bij Loonbedrijf van Kleef aan het juiste adres!