GOEDE ONDERGROND

Om een sterke grasmat te krijgen, is een goede ondergrond van belang.
Hiervoor zorgt Loonbedrijf van Kleef eerst voor de juiste grondbewerking.

Het verfijnen van de grond kan door middel van frezen, spitten, over-top frezen of rotorkop-eggen. Hierover volgt de uitleg van de soorten grondbewerking.

 

Frezen; bij frezen wordt de grond verfijnt/verpulverd. Hierdoor maak je de grond makkelijk bewerkbaar. Daarnaast wordt het overgebleven onkruid stuk gemaakt en komt er weer zuurstof in de grond.

Spitten; dit is een diepe grondbewerking, waardoor verschillende grondlagen worden vermengt. Hetzelfde geldt voor spitten. Ook daarmee breng je meer zuurstof in de grond waardoor de grond vruchtbaarder is. Daarnaast is de zware grond makkelijker te bewerken.

Over-top frezen; hierbij wordt de grove grondlaag (zoals planten resten) begraven en komt de fijne grondlaag boven te liggen. Met over-top frezen wordt er een schoon resultaat achter gelaten.

Rotorkop-eggen; deze vorm van grondbewerking, verfijnt en egaliseert de grond. De grond kan hiermee goed zaai klaar en geëgaliseerd worden. Een groot voordeel van rotorkop-eggen is dat de machine in het voorjaar de natte ondergrond niet naar boven haalt, wat een frees wel doet.

 

STAPPENPLAN

  1. Het verwijderen van een eventueel oude grasmat, struiken en/of kleine bomen.
  2. Het verfijnen van de ondergrond dit door middel van: frezen, spitten, over-top frezen en rotorkopeggen met deze machines maken we de grond los om deze bewerkelijker te maken, ook kunnen we met deze handelingen de grond verfijnen en lucht toevoegen in de ondergrond.
  3. Het egaliseren van de grond gebeurt met een kilver-bord of met een schuifraam afhankelijk van de situatie. Dit is noodzakelijk om een vlakke ondergrond te krijgen voor jouw gazon.
  4. Het bemesten van de bodem is van belang om voeding in de grond  te brengen. Dit stimuleert de opkomst van het graszaad en een sterke grasmat.
  5. Het inzaaien gebeurt machinaal, dit zorgt voor een juiste verdeling van het graszaad.  Doordat wij met lichte compacte machines werken belasten we de bodem minimaal. Wat de ondergrond ten goede komt.    

 

Grondbewerking

In het kort; voor de juiste grondbewerking van je gras of voor gazononderhoud ben je bij Loonbedrijf van Kleef aan het juiste adres!