Bomen met kluit uitsteken

Met behulp van onze Holmac en Pazzaglia rooimachines kan Loonbedrijf van Kleef gemakkelijk bomen uitsteken met kluit. Wij werken voornamelijk in kwekerijen om dagelijks grote hoeveelheden bomen uit te steken en verplanten. Met onze machines kunnen we bomen met een omtrek tot wel 45 cm rooien. Uitsteken betekent het compleet uit de grond halen van een boom met wortels en al. Wij kunnen veel verschillende bomen uitsteken met onze machines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Buxus, Taxus, Coniferen of een kerstboom. Doordat onze machines op rupsen staan wordt beschadiging van de bodem voorkomen tijdens het rooien.

 

Een extra service is het ingazen met jute en draadkorven. Dit is vooral handig als de gerooide bomen na het kluiten moeten worden getransporteerd of lange tijd moeten worden opgeslagen. Onze machines zijn niet alleen bedoeld voor werkzaamheden in de boomkwekerij, maar bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor werkzaamheden in tuinen, of in parken en andere openbare gelegenheden.

 

Ben je van plan om bomen uit te steken en verplanten? Of wellicht coniferen, taxus, rietplanten of andere planten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk hier onze projecten.

Bomen verplanten

Het verplanten van bomen is gespecialiseerd werk. Bij het verplanten van een boom wordt de boom losgemaakt van de grond en op een andere plek geplaatst. De ideale situatie om een boom te verplaatsen is door een jaar van te voren te starten met het rondsteken van de kluit. De wortels worden daarbij beschadigd, waardoor de boom nieuwe wortels zal maken. Vervolgens zetten wij machines in die speciaal gemaakt zijn voor het verplanten van bomen. Deze machines zorgen ervoor dat de kluit de best mogelijke kwaliteit behoudt.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van het bomen uitsteken.

VIDEO BOMEN UITSTEKEN MET KLUIT

-

Bomen rooien Loonbedrijf van Kleef

Bomen uitsteken

Bomen rooien Loonbedrijf van Kleef

-

Bomen Loonbedrijf van Kleef

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.