Machinaal bomen rooien

Loonbedrijf van Kleef is gespecialieerd in machinaal rooien. Denk hierbij aan onder andere grote hoeveelheden planten of bomen die uit een kwekerij gehaald moeten worden. Met behulp van onze Holmac en Pazzaglia rooimachines kan Loonbedrijf van Kleef gemakkelijk bomen machinaal rooien en verplanten met kluit. Hiermee kunnen we bomen met een omtrek tot wel 45 cm rooien. Rooien, ook wel uitsteken genoemd, betekent het compleet uit de grond halen van een boom met wortels en al. Wij kunnen veel verschillende bomen rooien met onze machines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Buxus, Taxus, Coniferen of een kerstboom. Doordat onze machines op rupsen staan wordt beschadiging van de bodem voorkomen tijdens het rooien.

 

Het verplanten van bomen is gespecialiseerd werk. Bij het verplanten van een boom wordt de boom losgemaakt van de grond en op een andere plek geplaatst. De ideale situatie om een boom te verplaatsen is door een jaar van te voren te starten met het rondsteken van de kluit.  Vervolgens zetten wij machines in die speciaal gemaakt zijn voor het verplanten van bomen. Deze machines zorgen ervoor dat de kluit de best mogelijke kwaliteit behoudt. Een extra service is het ingazen met jute en draadkorven. Dit is vooral handig als de gerooide bomen na het kluiten moeten worden getransporteerd of lange tijd moeten worden opgeslagen. Dit gebeurt wél handmatig.

 

Ben je van plan om bomen machinaal te rooien en verplanten? Of wellicht coniferen, taxus, rietplanten of andere planten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk hier onze projecten. Onze machines zijn bedoeld voor werkzaamheden in de boomkwekerij, maar bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor werkzaamheden in tuinen, of in parken en andere openbare gelegenheden.

De voordelen van machinaal rooien:

  • De machine pakt de stam op twee plaatsen zodat deze goed gefixeerd is en geen schade aan de omgeving aanricht.
  • Er is een hoge productie ten opzichte van handmatig rooien.
  • Vanuit de cabine kan de beweegbare arm bestuurd worden en zo de stam precies neerleggen op een plek waar verdere verwerking snel en effectief kan plaatsvinden.
  • Het is lichamelijk minder zwaar belastend waardoor het rooien niet tot gezondheidsklachten leidt.
  • Machinaal rooien is onmisbaar op plaatsen waar weinig ruimte en daardoor gróte kans op schade aan de omgeving is.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van machinaal rooien.

VIDEO MACHINAAL BOMEN ROOIEN

-

Loonbedrijf van kleef - fruitbomen rooien uitsteken verplanten

machinaal rooien

Loonbedrijf van kleef - taxus rooien uitsteken verplanten

-

Loonbedrijf van kleef - taxus rooien uitsteken verplanten

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.