VOORDELEN BESCHOEIING

Een beschoeiing wordt gebruikt om een hoogteverschil in de grond op te vangen. Door het plaatsen van een beschoeiing aan de slootkant van je tuin heb je geen last meer van een aflopende oever. Een beschoeiing wordt vooral geplaatst bij bijvoorbeeld waterkanten, lage oevers, heuvelachtige terreinen of bij een sloot in de tuin. Er zitten meerdere voordelen aan het plaatsen van een beschoeiing. Het levert extra vierkante meters op en je kunt er een vlonder plaatsen. Dit levert weer meer zitplekken of een plek om af te meren op.

 

Beschoeiing is er in verschillende materialen, namelijk beton, metaal, kunststof en hout. Hout is het meest gebruikte materiaal. Dit komt omdat het natuurlijk oogt en een warme uitstraling heeft. Om te voorkomen dat hout onder water rot, gebruiken wij daar vurenhout. Kunststof, metaal en beton zijn duurzamere materialen. Dit komt omdat zij minder gevoelig zijn voor weersomstandigheden. Het materiaal heeft wel een minder knusse uitstraling.

 

Loonbedrijf van Kleef komt graag bij je langs om te bekijken welke oplossing bij de situatie past.

VERGUNNING

Voor werkzaamheden, op en in de buurt van water, heeft het waterschap richtlijnen opgesteld. Een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een beschoeiing is noodzakelijk wanneer je grond keert wat hoger is dan 80 cm. Daarnaast zijn er meerdere belangrijke voorwaarden en eisen. Lees hiervoor de algemene regelgeving op de website van Waterschap.

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.