Coniferen rooien

Coniferen zijn houtige planten, meestal bomen, met wintergroene, naaldvormige bladeren. Het zijn planten die erg geschikt zijn voor het maken van hagen. Snoeien is belangrijk voor de ontwikkeling van de plant. Het kan voor komen dat er een Conifeer je tuinplannen in de weg staat, of dat er meerdere Coniferen uit een kwekerij gehaald moeten worden. Met behulp van onze Holmac en Pazzaglia rooimachines kan Loonbedrijf van Kleef gemakkelijk Coniferen rooien en eventueel verplanten. Met deze machines kunnen we Coniferen met een grote omtrek rooien. Rooien, ook wel uitsteken genoemd, betekent het compleet uit de grond halen van een Conifeer met wortels en al. Naast Coniferen kunnen wij ook veel verschillende bomen, Buxussen of bijvoorbeeld Taxussen rooien met onze machines. Doordat onze machines op rupsen staan wordt beschadiging van de bodem voorkomen tijdens het rooien.

 

Een extra service is plaatsen van de Coniferen in een pot. Dit gebeurt direct na het rooien. Dit is vooral handig als de gerooide Coniferen na het kluiten moeten worden getransporteerd of lange tijd moeten worden opgeslagen. Onze machines zijn niet alleen bedoeld voor werkzaamheden in de boomkwekerij, maar bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor werkzaamheden in tuinen, of in parken en andere openbare gelegenheden.

 

Ben je van plan om Coniferen te rooien en verplanten? Of wellicht coniferen, taxus, rietplanten of andere planten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk hier onze projecten.

Coniferen verplanten

Het verplanten van Coniferen hoort ook bij onze werkzaamheden. Als u bijvoorbeeld gaat verhuizen en toch graag de Conifeer meeneemt, kan Loonbedrijf van Kleef dit realiseren. Ook Coniferen uit kwekerijen verplanten wij. Het verplanten van de conifeer is gespecialiseerd werk. Bij het verplanten wordt de conifeer losgemaakt van de grond en op een andere plek geplaatst. De ideale situatie om een Conifeer te verplaatsen is door een jaar van te voren te starten met het rondsteken van de kluit en dit op de paar weken te herhalen. De wortels worden daarbij beschadigd, waardoor de boom nieuwe wortels zal maken. Hierdoor is hij makkelijk te verplaatsen na een jaar. Vervolgens zetten wij machines in die speciaal gemaakt zijn voor het verplanten van bomen. Deze machines zorgen ervoor dat de kluit de best mogelijke kwaliteit behoudt.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van coniferen rooien / uitsteken.

VIDEO BUXUS ROOIEN MET KLUIT

-

Coniferen rooien verplanten Loonbedrijf van Kleef

Coniferen rooien

Loonbedrijf van kleef - buxus rooien uitsteken verplanten

-

Loonbedrijf van kleef - coniferen rooien uitsteken verplanten

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.