Waarom is onkruidbestrijding noodzakelijk?

In ieder gazon groeit onkruid en verschillende soorten mos. Onkruid groeit enorm snel en als gevolg daarvan voorkomt het de gezonde groei van je gazon. Onkruid in het gazon, zoals bijvoorbeeld boter- en paardenbloemen, kunnen erg mooi zijn, maar deze belasten de grasmat en zorgen ervoor dat de kleur minder groen en egaal is.

 

Zelf onkruid in gazon voorkomen

Onkruidbestrijding is van belang, maar je kunt daarnaast zelf de volgende stappen ondernemen om een gezond en onkruidvrij gazon te behouden.

  • Geef het gazon water bij droogte
  • Daarnaast groeit onkruid in de schaduw. Neem daarom zoveel mogelijk schaduw weg
  • Maai regelmatig, maar niet korter dan 4 centimeter
  • Tot slot, bemest het gazon voldoende

Loonbedrijf van Kleef is ervaren op het gebied van onkruidbestrijding en kan je helpen het gazon egaal en groen te houden.

Ontstaan onkruid

Oorzaak onkruid gazon

Onkruid onstaat als resultaat van het te kort maaien van het gazon en de grasmat weinig tot geen voeding geven. Om dit te voorkomen is het belangrijk om genoeg voeding te geven rond de juiste tijd en temperatuur. Daarnaast is het belangrijk om het gras niet te kort te maaien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan minimaal 4 centimeter. Om onkruid te voorkomen is het daarnaast belangrijk om met regelmaat het gras te bemesten en sproeien.

 

Er zijn verschillende soorten grond. Op bijvoorbeeld klei of veengrond groeien mossen sneller dan op zandgrond. Dit komt omdat de bodem een hogere zuurgraad heeft. De pH waarde moet tussen de 5,0 en 6,0 liggen. Voor meer uitleg over de zuurgraad van uw gazon en tips om de zuurgraad te verbeteren, bekijk de pagina van Grastotaal. Ten slotte is het grassoort belangrijk. Bij een fijn grassoort waarop veel wordt gelopen raken grassprieten sneller beschadigd en hierdoor krijgt onkruid beter de kans om te groeien.

 

Om ervoor te zorgen dat je gazon onkruidvrij blijft is voeding en onderhoud erg belangrijk. Op beschadigd gras met droge plekken groeit snel onkruid. Daarom is het van belang om regelmatig te bemesten en besproeien.

 

Loonbedrijf van Kleef beschikt over de juiste middelen om onkruid in gras te bestrijden en te voorkomen. Meer informatie? Neem contact op!

Onkruidbestrijding voor uw gazon

Concluderend, om uw gazon er mooi en netjes uit te laten zien is het belangrijk om onkruid te bestrijden. Heb je hulp nodig bij de onkruidbestrijding van je gras? Klik dan hierboven op de button voor meer informatie of een offerte.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze.

-

Loonbedrijf van Kleef - onkruidbestrijding

Onkruidbestrijding

Loonbedrijf van kleef - gewasbescherming onkruidbestrijding

-

Loonbedrijf van Kleef - gewasbescherming

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.