Buxus rooien

De Buxusplant is een wintergroene plant die over het algemeen laag op de grond gehouden wordt. De Buxus is makkelijk te snoeien en kan zelfs in prachtige vormen gesnoeid worden. Het kan voor komen dat er een Buxus uw tuinplannen in de weg staat, of dat er meerdere Buxusplanten uit een kwekerij gehaald moeten worden.  Met behulp van onze Holmac en Pazzaglia rooimachines kan Loonbedrijf van Kleef gemakkelijk Buxus rooien en eventueel verplanten. Met deze machines kunnen we Buxus met een omtrek tot wel 45 cm rooien. Rooien betekent het compleet uit de grond halen van een Buxus met wortels en al. Naast Buxus kunnen wij ook veel verschillende bomen, Taxus of bijvoorbeeld Coniferen rooien met onze machines. Doordat onze machines op rupsen staan wordt beschadiging van de bodem voorkomen tijdens het rooien.

 

Een extra service is plaatsen van de Buxus in een pot. Dit gebeurt direct na het rooien. Dit is vooral handig als de gerooide Buxus na het kluiten moeten worden getransporteerd of lange tijd moeten worden opgeslagen. Onze machines zijn niet alleen bedoeld voor werkzaamheden in de boomkwekerij, maar bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor werkzaamheden in tuinen, of in parken en andere openbare gelegenheden.

 

Ben je van plan om Buxus te rooien en verplanten? Of wellicht coniferen, taxus, rietplanten of andere planten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk hier onze projecten.

Buxus verplanten

Het verplanten van Buxus hoort ook bij onze werkzaamheden. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen en toch graag de Buxus meeneemt, kan Loonbedrijf van Kleef dit realiseren. Maar wij werken voornamelijk in kwekerijen waarbij dagelijks grote hoeveelheden Buxus gerooid worden. Het verplanten van de Buxus is gespecialiseerd werk. Bij het verplanten wordt de Buxus losgemaakt van de grond en op een andere plek geplaatst. De ideale situatie om een Buxus te verplaatsen is door een jaar van te voren te starten met het rondsteken van de kluit en dit op de paar weken te herhalen. De wortels worden daarbij beschadigd, waardoor de boom nieuwe wortels zal maken. Hierdoor is hij makkelijk te verplaatsen na een jaar. Vervolgens zetten wij machines in die speciaal gemaakt zijn voor het verplanten van bomen. Deze machines zorgen ervoor dat de kluit de best mogelijke kwaliteit behoudt.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van Buxus rooien.

VIDEO BUXUS ROOIEN MET KLUIT

-

Loonbedrijf van kleef - coniferen rooien uitsteken verplanten

Buxus rooien

Loonbedrijf van kleef - taxus rooien uitsteken verplanten

-

Loonbedrijf van kleef - buxus rooien uitsteken verplanten

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.