Taxus rooien

De Taxus is een wintergroene plant en geslacht van de Coniferen. De Taxus is een vrij traag groeiende boom of struik. Dit heeft als voordeel dat er minder snoeiwerk is. Alhoewel, de Taxus is makkelijk te snoeien. Het kan voor komen dat er een Taxus je tuinplannen in de weg staat, of dat er meerdere Taxusplanten uit een kwekerij gehaald moeten worden. Met behulp van onze Holmac en Pazzaglia rooimachines kan Loonbedrijf van Kleef gemakkelijk Taxus rooien en eventueel verplanten. Met deze machines kunnen we Taxus met een omtrek tot wel 45 cm rooien. Rooien betekent het compleet uit de grond halen van een Buxus met wortels en al. Naast Taxus kunnen wij ook veel verschillende bomen, Buxus of bijvoorbeeld Coniferen rooien met onze machines. Doordat onze machines op rupsen staan wordt beschadiging van de bodem voorkomen tijdens het rooien.

 

Een extra service is plaatsen van de Taxus in een pot. Dit gebeurt direct na het rooien. Dit is vooral handig als de gerooide Taxus na het kluiten moeten worden getransporteerd of lange tijd moeten worden opgeslagen. Onze machines zijn niet alleen bedoeld voor werkzaamheden in de boomkwekerij, maar bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor werkzaamheden in tuinen, of in parken en andere openbare gelegenheden.

 

Ben je van plan om Taxus te rooien en/of verplanten? Of wellicht coniferen, taxus, rietplanten of andere planten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk hier onze projecten.

Taxus verplanten

Het verplanten van Taxus planten hoort ook bij de werkzaamheden van Loonbedrijf van Kleef. Wij worden veelal ingezet bij kwekerijen die grote hoeveelheden Taxus planten veplant willen hebben. Loonbedrijf van Kleef kan dit realiseren. Het verplanten van de Taxus is gespecialiseerd werk. Bij het verplanten wordt de Taxus losgemaakt van de grond en op een andere plek geplaatst. De ideale situatie om een Taxus te verplaatsen is door een jaar van te voren te starten met het rondsteken van de kluit en dit om de paar weken te herhalen. De wortels worden daarbij beschadigd, waardoor de boom nieuwe wortels zal maken. Hierdoor is hij makkelijk te verplaatsen na een jaar. Vervolgens zetten wij machines in die speciaal gemaakt zijn voor het verplanten van bomen. Deze machines zorgen ervoor dat de kluit de best mogelijke kwaliteit behoudt.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van Taxus rooien.

VIDEO BUXUS ROOIEN MET KLUIT

-

Loonbedrijf van kleef - buxus rooien uitsteken verplanten

Taxus rooien

Loonbedrijf van kleef - taxus rooien uitsteken verplanten

-

Loonbedrijf van kleef - taxus rooien uitsteken verplanten

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.