Machinaal planten

Met onze speciale plantmachines is het mogelijk om grote hoeveelheden bomen en struiken machinaal te planten. Loonbedrijf van Kleef doet dit voornamelijk in bosplantsoen en kwekerijen. Een groot voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat er veel minder arbeidskracht nodig is.

Andere voordelen zijn:

  • De plantdiepte is altijd juist. Hierdoor zullen de bomen/struiken genoeg zuurstof krijgen
  • Door de hoge snelheid van de productie zijn de bomen/struiken snel geplant

 

Voor het machinaal planten gebruiken wij een 1-rijige plantmachine die we achter onze tractor monteren. Deze plantmachine leent zich onder andere voor het planten van bijvoorbeeld onderstammen, buxus, coniferen en thuja. Daarnaast kunnen ook bomen van 6-8 cm worden geplant.

Bosplantsoen en kwekerij

Wij planten bosplantsoen en daarnaast ook in kwekerijen.

Bosplantsoen is een verzamelnaam voor verschillende planten die van nature voornamelijk in Nederland voorkomen. Een bosplantsoen heeft een natuurlijke uitstraling. Ze worden daarom vaak gebruikt voor aanplant van bijvoorbeeld houtwallen of bossen. De beste periode om bosplantsoen te planten is in de maanden november tot en met april, behalve als het vriest.

 

In kwekerijen planten wij verder machinaal bomen en struiken. Alle planten worden met de juiste tussenafstand geplaatst. Zo groeien er uniforme planten met een goede kluit. Daarnaast is het ook mogelijk om de bomen en struiken machinaal te verplanten. Wij rooien met kluit en kunnen de bomen of struiken vervolgens inpotten. Ook planten wij bomen die vanuit een container komen.

 

Wil je bosplantsoen laten planten of heb je een kwekerij en wilt u bomen of struiken laten planten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk hier onze projecten.

Werkwijze

Op de foto’s hieronder zie je onze werkwijze van machinaal planten.

PROJECT MACHINAAL PLANTEN

-

Coniferen rooien verplanten Loonbedrijf van Kleef

Machinaal planten

Loonbedrijf van Kleef bomen planten

-

Loonbedrijf van Kleef - machinaal planten - lienden

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Geïnspireerd geraakt bij het kijken van onze projecten? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.